Beja Metzelaar helpt jou op weg naar meer positiviteit, plezier en rust

Paardencoach en NLP-trainer Beja Metzelaar

‘Dit gun ik jou ook’

Als Misa naar me hinnikt, daar word ik zo blij van! Zij, en paarden in het algemeen, geven me een staat van tijdloosheid, helemaal in het hier en nu. Buiten zijn bij de paarden geeft me een heerlijk gevoel, ik heb dan niks nodig en kom tot rust. Dit gun ik andere mensen ook. Daarom bied ik via mijn praktijk coaching met paarden aan.

Ik heb zelf ervaren wat coaching met een paard voor je kan betekenen. Ik voelde al jaren een slot op mijn hart. Maar tijdens een bijzondere workshop met paarden (met de mooie naam ‘de Dag van Verlangen’) brak het slot. En het is nooit meer dicht gegaan.

Mijn droom: mijn eigen praktijk

Het paard waarmee ik in die workshop werkte spiegelde mij door gewoon te blijven staan. Er gebeurde niets. Wat een verandering toen ik in een andere, voorwaartse, energie kwam. We kwamen samen in beweging, er ontstond een prachtig energetisch spel tussen het paard en mij. Deze ervaring gaf me de kracht en de openheid om vooruit te gaan. Om uiteindelijk mijn eigen praktijk te openen.

Vanuit NLP heb ik geleerd hoe je gebeurtenissen laat binnenkomen. En hoe je die door je persoonlijke eerdere ervaringen omzet naar gedrag. Hoe je vanuit inzicht en denken, tot ervaren en voelen kunt komen. Ieder mens ervaart zo zijn of haar eigen leven.

Als boerendochter had ik altijd dieren om me heen. Het zit in de genen; mijn oma is geboren op een hengstenhouderij en heeft tot in haar tachtigste paardgereden! Coachen met paarden was altijd al een droom voor mij. Paarden hebben constant een rol gespeeld in mijn leven. En toen ik de mooie ruimte in Annen zag was ik direct verkocht. Samen met Misa geniet ik elke dag van het buiten-zijn. Wees welkom in mijn praktijk en ervaar er het licht, de ruimte en de ontspanning. Praktijk Naar Buiten staat voor betrokkenheid, vertrouwen, respect, aandacht en veiligheid.

Opleidingen en trainingen

  • Zorg en Welzijn (post-HBO), Paard en Hulpverlening
  • NLP-Trainer, NLP-Master, NLP-Coach, NLP-Practitioner
  • Transactionele Analyse (TA)
  • Systemisch werken
  • Coachen met behulp van paarden
  • Organisatiepsychologie en verandering (HBO-module)

Maak kennis met Misa

‘Wat een prachtig paard’, dacht ik bij de eerste ontmoeting met Misa. Ik was meteen heel vertrouwd met haar. Ik zag  haar temperament en  dat ze heel mooi kan draven. Bijzonder is haar super  lieve uitstraling. Ik denk dat Misa mij ook heeft uitgezocht.

Misa is een merrie van het Friese paardenras. Het oudste inlandse ras van Nederland. Ze is geboren in 2012. Misa is een rustig paard, die graag hinnikt om je te begroeten. Ze is ook een nieuwsgierig paard. Wandelend met haar verkent ze van alles. Soms briest ze als het spannend is, maar gaat dan wel even onderzoeken wat het is.

Bij het schoonmaken van de stal komt ze me vaak ‘meehelpen’. Dan komt ze de bezem en de andere spullen verkennen. Of afpakken. Met haar neus, lippen en benen onderzoekt ze van alles. Ze is sinds de herfst van 2018 beleerd voor de wagen. Met Misa voor de wagen maken we mooie tochten door Annen en de dichtbij gelegen bossen. En genieten we met elkaar van al het moois om ons heen.

Een afspraak maken?

Je bent van harte welkom.